Arvaji 30

„ARVAJI“ 30 sušara je proizvod zanatske radionice Arvaji.

Naša radionica proizvodi sušare od 2000. godine i sve sušare koje smo napravili su veoma efikasne, praktične i dugotrajne. Dizajn je što jednostavniji bez suvišnih delova ,materijali od kojih je pravljena sušara su visokog kvaliteta.

Kao energent koristi oklaske kukuruza (šapurike) koje su se pokazale kao najekonomičniji energent. Postoji mogućnost ugradnje gorionika na pelet ili gas kao opcija. Koncept sušare ARVAJI 30 je ustvari tandem dve sušare ARVAJI 15 koje bi koristile zajednički izmenjivač toplote. Na taj način ustedelo bi se vreme za punjenje ,praznjenje i hladjenje što je ukupno 3,5-4 sata jer bi sušare radile naizmenično.

Eventualno, sušare bi mogle da se povećaju na dva puta 20t čime bi se kapacitet povećao na realnih 75 tona osušenog kukuruza u toku 24 sata (sa početnom vlažnošću 22% na vlažnost 14%). Moguće je i manje povećanje gorionika jer je moguće da bi podizanje temperature spržilo kukuruz… idejni projekt je sušenje kukuruza ali se već pokazala odlična u sušenju i drugih proizvoda. Sušara je snabdevena i transporterima za punjenje i mešanje tako da je u potpunosti spremna za rad. Takođe poseduje turbinu za uduvavanje toplog vazduha snage 5,5 KW.

Transporteri koriste elektromotore snage 1,5KW i 3,5KW.

arvaji-30