By 30/12/2015

PROIZVODNJA MINI SUŠARA Arvaji nastala je iz potrebe da se prevaziđe zavisnost malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava od velikih firmi koje se bave OTKUPOM I SKLADIŠTENJEM ŽITARICA.

U vreme žetve pojavljuje se manjak kapaciteta za SUŠENJE KUKURUZA, SOJE i ostalih žitarica. SUŠENJE ŽITARICA konvencionalnim SUŠARAMA velikog kapaciteta i skladištenje istih u silosima otkupnih stanica umanjuju zaradu poljoprivrednika i do 25%. Alternativa je sušenje kukuruza u klipu u tradicionalnim ambarima ali to je izvodljivo samo ukoliko su prinosi manji i taj način skladištenja žitarica oduzima previše prostora. Sa druge strane da bi se čuvalo žito, kukuruz u silosima, potrebno je da vlažnost ne prelazi 15%, a bilo bi poželjno da bude i manja. Sa obzirom da u krajevima Srbije zrno npr. kukuruza ide od 17% u sušnim godinama pa do 22-23% u kišnim godinama, SUŠENJE PRINOSA je neophodno.

PROIZVODNJA SUŠARA ZA ŽITARICE daje mogućnost svim poljoprivrednicima da zaokruže svoju proizvodnju sa pravilnim skladistenjem i tretiranjem prinosa.

Zanatska radionica Arvaji bavi se PROIZVODNJOM I PRODAJOM SUŠARA manjih i srednjih kapaciteta dovoljnih da zadovolje potrebe bilo kojeg poljoprivrednika. Posebno smo ponosni na mogućnost korišćenja alternativnih goriva kao energenta za sušenje kao sto su šapurike-oklasci od kukuruza. Na taj način idemo i korak dalje u očuvanju ekonomičnosti sušenja žitarica. PROIZVODNJA DOMACIH SUSARA od kvalitetnih materijala, jednostavnog dizajna, lakog i jeftinog održavanja i daleko jeftinijih od uvoznih uglavnom polovnih sušara jeste nas primarni cilj.

Pored PROIZVODNJE SUŠARA bavimo se i PROIZVODNJOM MINI SILOSA ZA SKLADIŠTENJE ŽITARICA I CIRKULARA/MASINA ZA SECENJE KAMENA za kamenoresce ili zanatsku namenu.